Az Omega-3 zsírsavak létfontosságúak, vagyis esszenciálisak az emberi szervezet számára, mivel valamennyi sejt sejthártyájának alkotói. A szervezet pedig nem, vagy csak csekély mennyiségben képes ezeket a zsírsavakat előállítani. Amennyiben alacsony az Omega-3 zsírsav szintje a szervezetben, akkor ez igazoltan hozzájárulhat az olyan civilizációs betegségek kialakulásához, mint az elhízás, a gyulladásos bélbetegségek, a szív-és érrendszeri problémák, a cukorbetegség, a magas vérnyomás, a mentális problémák, az autoimmun rendellenességek, az allergiák és az ízületi gyulladások. A Natur Tanya Omega-3 TG – Vadvízi halolaj kapszula vadvízi halakból nyert tisztított zsírsavakat tartalmaz, méghozzá roppant koncentrált formában, mivel 3 lágyzselatin kapszula 3375 mg Omega-3 zsírsavat tartalmaz, ami biztosítja az optimális élettani hatás elérését. Annak érdekében, hogy megelőzzék a készítmény avasodását és biztosítsák a stabilitását a formulát hozzáadott természetes antioxidáns tokoferolok védik.