Ha Ön is azok közé tartozik, akik úgy gondolják, hogy a vitaminok és más tápanyagok pótlása jóval biztonságosabb és hatékonyabb lehet, ha természetes forrásokból származnak, akkor mindenképpen érdemes tovább olvasnia, mert ebben a bejegyzésben összegyűjtöttük azokat a természetes tápanyagforrásokat, natúr és bio készítményeket, amelyek fogyasztásával pótolhatja a különféle vitaminokat, antioxidánsokat vagy Omega-3 zsírsavakat. Tartson tehát velünk, amennyiben nem szeretne feltétlenül szintetikus vitaminkészítményeket szedni, ám mégis biztosítani akarja szervezete számára a legfontosabb tápanyagokat, méghozzá a lehető legtermészetesebb forrásból.

Ezek a természetes tápanyagforrások egyedülállóan koncentráltan és bioaktív formában tartalmazzák a hatóanyagokat, aminek köszönhetően rendkívül hatékonyan képesek felszívódni és hasznosulni az emberi szervezetben. A különféle gyógynövényekben, gyümölcskivonatokban és szuperélelmiszerekben található tápanyagok ráadásul jelentősen erősítik, támogatják egymás hatásait. A natúr, bio vitaminforrások mellet szól az is, hogy nem tartalmaznak semmilyen hozzáadott anyagot, tartósítószert, színezéket vagy esetleg más káros anyagokat.

Nézzük is meg, hogy mely természetes forrásokból pótolhatjuk hatékonyan a különféle vitaminokat, antioxidánsokat, esszenciális zsírsavakat.

A-vitamin

Az A-vitamin pótlásához kitűnő választás lehet a goji bogyó, ami ráadásul az A-vitamin provitaminját, azaz a béta-karotint tartalmazza, amit nem lehet túladagolni, ugyanis szervezetünk a béta-karotinból csak annyi A-vitamint állít elő, amennyire aktuálisan szüksége van. A goji mellett jelentős mennyiségű A-vitamint tartalmaz a homoktövis is, mely egyben az egyik legjobb természetes C-vitamin forrás is. A búzafűben szintén rengeteg A-vitamin található, s mellette számtalan más értékes összetevőt is tartalmaz. Emellett nagy mennyiségű A-vitamin található többek között a tökmagban, a spirulina algában és a brokkoliban is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük