A glicin a fehérjéket alkotó aminosavak egyike, kiemelten fontos szerepet játszik a szervezetben. Építi az izmokat, az ízületeket, a szöveteket, a szerveket. Részt vesz a hormonok működésében, szabályozza az emésztést, optimalizálja a vércukorszintet, a vérnyomást, a koleszterint. Természetes méregtelenítő hatásával semlegesíti a toxikus anyagokat. Az idegrendszerre is jótékony hatású, amellett, hogy csökkenti a szorongást, a stresszt, növeli az energiaszintet, javítja a koncentrációt, serkenti a memóriát. A könnyű elalvást, az éjszakai pihentető, mély alvást is elősegíti. Gyomorfekély, bélgyulladás ellen is hasznos lehet, ugyanis gátolja a túlzott gyomorsav termelődését, ezzel megelőzheti, illetve kezeli a refluxos tüneteket, a gyomorfekélyt. Természetes gyulladásgátló hatásával IBS, Crohn, vastagbélgyulladás esetén is ajánlott. Regenerálja az emésztőrendszer szöveteit, védelmet nyújt a káros baktériumok, vírusok, gombák ellen, óvja a bélfalakat, a bélnyálkahártyákat.