Articsóka, máriatövissel kombinálva, a máj és az epe egészségéért

Articsóka, máriatövissel kombinálva, a máj és az epe egészségéért

Az articsóka zöldségként való fogyasztása nem jellemző Magyarországon, pedig számos pozitív élettani hatást képes gyakorolni szervezetünkre. Legfőbb hatóanyaga a a cinarin, amely nagyon jó hatással van a méregtelenítő szervekre, különösen a májra, az epére és a vesékre. Fokozza az epetermelést, csökkenti a vérben a káros koleszterin szintjét, a zsírlerakódásokat is, elősegíti az egészséges emésztést, tisztítja a veséket. Az articsókát gyógytea, valamint étrend-kiegészítő formájában is célszerű fogyasztani. Nagy segítséget nyújthat emésztési panaszok, puffadás, hasi görcsök esetén. Máriatövissel gyakran kombinálják, ugyanis ez a két növény nagyon hatékonyan képes támogatni a máj és az epe megfelelő működését, valamint az emésztés egészségét.

Tovább olvasom >>

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük