A fiatal és az idősebb korosztálynál egyaránt jelentkezhet ízületi és porckárosodás folyamatos, illetve nagy megterhelés következtében, de a korral járó elhasználódás miatt is könnyen kialakulhat ízületi merevség, porckopás. Ha a szervezetben lecsökken a glükózamin mennyisége, akkor az ízületek és a porcok kopásnak indulnak, károsodhatnak, bemerevednek az ízületek, a mozgás nehézkessé, fájdalmassá válhat. A zöldkagylóban lévő glükózaminoglikán egyrészt megelőzheti a porcok, az ízületek károsodását, másrészt már kialakult problémánál megakadályozhatja az ízületi merevség, a porckopás súlyosbodását. Hatékony segítséget nyújthat porckopásnál a már károsodott porcok helyreállításában, az új, egészséges porcszövetek termelődésében is.

Tovább olvasom >>

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük